Een tafelblad in eik behandel je zo

Houtolie verrijkt je eiken tafelblad

De Oil Plus 2C is het summum van de houtolie. Dit hoogwaardige product van de nieuwst generatie beschermt je houten tafelblad in één enkele laag. Bovendien kan je het mooie hout wat meer kleur geven. Je kan hiervoor kiezen uit maar liefst 40 verschillende tinten! Deze houtolie op basis van lijnzaadolie maakt je hout iets donkerder. Voor bleek hout gebruik je best “Smoke”, “Natural” of “White 5%”. Rode eik kan je wat neutraliseren met “Mint White” en daarna behandelen met “White 5 %”.

Invisible: behandeld, maar niet zichtbaar

Een behandeld tafelblad zonder dat je ’t ziet? Dat kan! Als je jouw eikenhouten tafel wil behandelen en de originele kleur van het hout optimaal wil behouden, kan je werken met de transparante variant van houtolie: de Rubio Monocoat Oil Plus 2C Pure.

Kleur kiezen … Maar welke?

De natuurlijke look van een eikenhouten tafelblad wil je uiteraard behouden na de behandeling. Welke kleur kies je dan voor je houtolie? We overlopen de drie mogelijkheden. Onze goede raad blijft: eerst uitproberen op een klein stukje van het oppervlak.

  • “Pure” heeft geen kleurpigment, maar lijnzaad verdonkert wel.
  • “White 5%” verrijkt het hout en behoudt de natuurlijke look.
  • “Natural” bevat een witgeel pigment dat niet verdonkert.

Vlekken op je tafel? Eerst verwijderen, dan oliën.

Is je eiken tafel nog niet behandeld? Gebruik dan de Rubio Monocoat Cleaner voor een grondige reinigingsbeurt. Zo verwijder je de kleinste stofpartikeltjes en krijg je een onberispelijk resultaat. Dit product kan je ook gebruiken om je gereedschap en je handen proper te maken.

Een voorbehandeling met creatief effect

Je wil de natuurlijke look van het eikenhout behouden, maar toch met wat extra kleur? Met de Rubio Monocoat Precolor Easy kan je kiezen uit 14 unieke kleuren.

Zo breng je de houtolie aan

Als je deze 6 stappen volgt, doe je het zoals het hoort:

  1. Schuur het tafelblad met schuurpapier, korrel 100 tot 150.
  2. Stofzuig het oppervlak en werk af met een Cleaner.
  3. Meng de twee componenten van je houtolie door elkaar.
  4. Strijk de olie met een borstel over het blad.
  5. Laat de olie enkele minuten inwerken en veeg met een droge doek de overblijvende olie weg.
  6. Laat je tafelblad 12 tot 24 uur drogen.

Je behandeld tafelblad goed verzorgen

Nu je eikenhouten tafel met houtolie behandeld is, ga je er nog veel meer van genieten. Onderhoud hem verder met de Rubio Monocoat Universal Soap, ideaal voor het reinigen van geoliede oppervlakken.

Zo verwijder je vuil en vet terwijl het blad in topconditie blijft: het hout behoudt zijn natuurlijke uitstraling!

Een vlek op je tafel? Dat is zo opgelost!

Laat je mooie werk niet verknoeien door een vlek op je tafelblad. Voor elke soort vlek is er een oplossing: Rubio Monocoat Grease Remover voor vet, Rubio Monocoat Limespot Remover voor roest of kalk, Rubio Monocoat Tannin Remover voor allerlei zwarte vlekken.

Deze efficiënte producten verwijderen niet alleen de vlek, maar zorgen er ook voor dat de houtolie geen schade oploopt!